Prvi festivalski demo aplikacije Da Vinci effect

U sklopu projekta Creative Europe Real Heroes DIGI.BA je sa partnerima VRT (Flemish public broadcaster) i WeMakeVR  kreirala multiplayer VR aplikaciju Da Vinci Effect, koja ima za cilj da upozna djecu od 11-14 godina sa velikim umjetnikom i pronalazačem Leonardom da Vinčijem. Igrači se nalaze u Leonardovoj radionici i traže izgubljene dijelove njegovih pronalazaka, kako bi svijet mogao ponovo fukcionirati. Kada ih pronađu, za nagradu mogu upoznati i samog Leonarda.

Prvi festivalski demo aplikacije održan je na 10. Tuzla Film Festivalu.  Djeca su imala priliku da virtualno otputuju u Firencu i istražuju radionicu u potrazi za Mona Lizom, kuglicom iz kugličnog ležaja i dijelom brusilice za sočiva, pronalazaka koje je Leonardo da Vinči otkrio, a sada su u upotrebi u svakodnevnom životu. Demo je bio uspješan i omogućio nam testiranje aplikacije i otklanjanje potencijalnih nedostataka.

 

https://photos.google.com/share/AF1QipOKoWMeDu_Oei_ubynmyV23M7aPHAKpjFdIia8TQ8xZf2RvXRXTiIUuC-J2Tip_Cg/photo/AF1QipMqoCErpka4DA9Fa1LRDfHganZqTy_oCEbZKOsh?key=QlBnRWY1bWtmV0VzLTRTR3Jsc1F3NVEyS2VYQXF3